Ingen bryr sig om hur du firar jul.

Såhär inför juletid så börjar än en gång människor att oja sig kring hur de ”inte ens kan fira en traditionell jul utan att bli kallad rasist” eller hur ”Man får inte ha pepparkaksgubbar i luciatåget”.

Men bara lugn. För jag ska förklara en sak. Jag är feminist, antirasist och vänster och kommer därmed här att stå som representant för den så kallade ”PK-maffian”. Jag har även vänner och bekanta som också skulle anses tillhöra denna påstådda maffia. Så jag vet vad jag talar om. Läs noga nu för här kommer snart ett chockande besked:

Du får fira genom att gå till kyrkan, du får dansa kring granen, äta en traditionell julbuffé, gå hela december klädd som tomte eller pepparkaksgubbe/gumma, gå ut och ta en öl eller så kan du sitta hemma hela julen och titta på repriser av Sagan om ringen på TV och äta godis.

pepparkaksgubbe-maskeraddrakt-1

T.ex. såhär kan du gå klädd.

Och vet du vad? Ingen kommer att bry sig. Ingen tycker att pepparkakor är rasistiskt, ingen tycker att ”svenska traditioner” är rasistiskt. Du kan vifta med julbakverk framför våra ögon som provokation och vi kommer i värsta/bästa fall tro att du har blivit komplett galen.

Nanna Johanssons krönika från 2012 om hur PK-eliten vill förstöra din jul var ett skämt, ja en parodi (Ps, allt som står på ”storkens nyheter” är också falskt och parodi).

Så du behöver inte oroa dig. Du har vårt godkännande!

PK-maffian pepparkaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: