Sexistisk trötthet.

En av de mest klassiska förtryck som används mot kvinnor i nästan alla tider är förtryck kopplat till sexualitet. Hur kvinnors sexualitet kontrollerats genom skam och skuldbeläggning men även hur skam och skuldbeläggande avseende sexualitet använts för att kontrollera kvinnor på andra områden. Kvinnor som tagit för mycket plats eller krävts sin rätt har tystats genom att anklagas för att vara för sexuellt utlevande, då alla vet att för sexuellt utlevande, eller sexuellt utlevande på fel sätt är det absolut värsta en kvinna kan vara. Nu kanske någon menar att ”så är det ju inte längre i dagens senmoderna samhälle” men nähenä. Varför ska sexister låta bli att köra på ett koncept som fungerat så bra i tusentals år?

För ett tag sedan så höll skådespelaren Emma Watson ett tal i FN om feminism och jämställdhet:

Detta retade upp de mogna snubbarna på internetfrumet 4chan så mycket att de nu hotar att läcka nakenbilder på Watson eller som de skrev (obs triggervarning för sexism, slutshameing etc):

“It is real and going to happen this weekend. That feminist bitch Emma is going to show the world she is as much of a whore as any woman.”

Som någon form av feminist-veteran vill jag bara sucka djupt åt denna trötthet som dagens sexism verkar lida av. Har de så dåligt med fantasi att shamea kvinnor genom deras sexualitet fortfarande är the thing? Efter så många tusentals år. Jag menar i dagens kommunikationssamhälle där de senaste trenderna avlöser varandra snabbare än någonsin, där den senaste snackisen på twitter uppstå och dö ut inom en timme. Kom igen, om ni nu måste vara hjärndöda jävla sexister så var ändå lite nytänkande för fan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: