SD får inte vara med på pride, blir ledsna.

 

*triggervarning för homofobi, transfobi etc*

Okej, så SDs ledare Åkesson är tillsammans med KDs  Hägglund de enda partiledarna som inte vill delta på prideparaden men SD känner sig nu uteslutna för att de inte får vara med under debatten. Sååå. Ska vi gå igenom lite exempel på vad SD egentligen tycker om HBTQ-personer och Pride i allmänhet innan vi börjar skrika om uteslutning och demokrati?

Vi börjar med Erik Almquist:

10308358_10152082966702477_6458397240332867937_n-343x610

Han döljer inte hur han anser att könsöverskridande uttryck och transpersoner inte är ”sunt” och att diskriminering av dessa är något positivt i hans värld.

SDU-ordförande Kasselstrand är inte intresserad av att delta i Pride, han tycker tvärt om att det är ”under all värdighet” att stå upp för HBTQ-personers rättigheter:

”Som livgardist skäms jag över att Livgardet deltar på @stockholmpride. Under all värdighet för ett regemente med stolta anor och bragder.”

Samma Kasselstrand uttrycker även på facebook att det är en skymf mot vårt kulturarv att Kungliga Operan hissar regnbågsflaggan:

Namnlös

SD-Politikern Tommy Hansson verkar ha vissa problem med homosexuella män, melodifestivalen och Pride:

Björkmans medvetna strategi att förvandla Melodifestivalen till ett bögjippo, i sitt slag nästan i klass med den årliga så kallade Pridefestivalen i Stockholm, är enligt min personliga åsikt inte så oskyldigt som det kan förefalla. Genom att den homosexuella livsstilen på detta sätt, låt vara indirekt, får rikstäckande uppmärksamhet och så att säga tar klivet in i våra vardagsrum permanentas bilden av bögeriet som en etablerad och acceptabel företeelse.


Tommy Hansson
uttrycker även väldigt problematiska åsikter om den homofoba och transfoba lagstiftningen i Ryssland:

”Jag skulle personligen gärna se en motsvarande lagstiftning i Sverige. Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro. Så sker som alla vet inte i Sverige i dag, där varje form av kritik mot homosexuellt leverne och politiserande efter decennier av hjärntvätt  betraktas som närmast kriminellt.”

De var även det enda parti som 2013 röstade för den obehagliga lagen om tvångssterilisering av personer som genomgår könskorrigering.

Vilket Peter Bjällheim uttrycker sig såhär om:

”Sedan dess har KD svängt i frågan om hjälp till insemination av ensamstående kvinnor. Man gör inget åt de höga aborttalen och man tycker att det är okej att abortera lika gamla foster som man kan rädda livet på. KD håller på att medverka till att kravet på sterilisering vid könsbyten skall försvinna. Göran Hägglund verkar inte ha något emot att ‘män’ föder barn!”

Men allt det där är ju bara ”enskilda individers åsikter och inget som partiet står för” kanske någon SDare påstår.

Ska vi då istället ta partiledaren Jimmie Åkessons (som ju ändå är den främsta representanten för partiet) åsikter om personer som deltar i prideparaden som exempel?:

”Jag tror för övrigt att det är viktigt att betona just detta, att de flesta homosexuella inte är som de smaklösa figurerna i Prideparaden.”

Eller vad sägs om ett direktcitat från deras hemsida från partiprogrammet(SD brukar ju annars alltid hänvisa till vad som står där och inte vilja ta ansvar för vad någon i partiet faktiskt säger) där de inte hycklar med att de faktiskt är för diskriminerande lagstiftning mot samkönade par och ser dem som mindre lämpliga föräldrar:

”..vi inte anser det vara förenligt med barnens bästa att låta samkönade par och polyamorösa grupper adoptera och inseminera..”

Så ja, cry me a river. Men jag har svårt att känna sympati för att ni blir ”uteslutna” ifrån Pride. Jag är snarast glad över att Pride för en gångs skull vågar vara politiska, så som dess föregångare var, istället för att hänge sig åt något slags ”alla röster ska bli hörda”-jippo. Pride bör alltid stå upp för att HBTQ-personer ska få känna sig trygga och säkra ifrån HBTQ-fobi på sin egen festival. Det handlar inte om enskilda rötägg inom partiet utan ett parti som genomsyras av trans och homofobi rakt igenom, från toppen till botten. Sen finns det självklart andra anledningar att kritisera Pride på. Exempelvis hur deras dyra biljettpriser utesluter HBTQ-personer med låg inkomst, men kanske mer om det någon annan gång.

Sd:are kan sen besöka Pride som privatpersoner (om de nu skulle vilja göra det). Men i egenskap av öppet homofobt parti har de inget där att göra.

3 thoughts on “SD får inte vara med på pride, blir ledsna.

 1. Tobias skriver:

  Jag skulle kunna hänvisa till hundratals fall där muslimska föreningar uttrycker betydligt värre homofobi. Kan SD:s uttalanden ens jämföras med moderaten Waberis uttalanden?
  Ändå har väl ingen några planer på att utesluta dem?

  • ettoskrivetblad skriver:

   1. Vad har ”muslimska föreningar” med saken att göra? Jag känner även till kristna föreningar som uttalat sig homofobt. Men jag har inte sett att dessa grupper uttryckt någon vilja att närvara på Pride.

   2. Jag är inte stormförtjust i moderaterna om vi säger så, men mig veterligen så har de i alla fall inte homofobi inskrivet i sitt partiprogram (även om de her en hel del gamla värdekonservativa i sin stabb fortfarande). Waberis är en person och hans åsikter avseende HBTQ lär inte vara speciellt representant för partiet i stort. Det finns däremot gott om SD-politiker på höga positioner som uttalat sig homofobt. Det jag la upp här är bara ett axplock av sådant jag lite snabbt kunde hitta och styrka med en källa vilken inte blivit borttagen (än). Skulle jag även ta med de som sagts av SD-politiker men som snabbt blivit borttaget igen, som kommer från en källa som kan ifrågasättas eller bara letat lite mer runtomkring på nätet så skulle det funnits betydligt grövre och fler uttalande om tex ”äckliga bögar” etc från SD-politiker att lägga till.

   Mitt tips är än en gång att antingen får ni sluta vara homofober och allmänt fientliga mot specifika grupper, eller så får ni vara nöjda och glada över att inte vara välkomna på en festival som in inte ens gillar.

 2. […] Jag har även tidigare skrivit om SDs inställning till HBTQ-personer. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: